Református Gimnáziumok Programozási Versenye Nagykőrös

2000. április 8.

Az Arany János Református Gimnáziumban első ízben rendeztük meg a Református Gimnáziumok Programozási Versenyét. 6 iskola 13 tanulója vállalta a megmérettetést. A verseny 3 korcsoportban zajlott.

Reggel 8 órától a rendezésben segítő diákok szendvicsekkel, üdítővel és kávéval várták a versenyzőket és kísérő tanáraikat. Rövid megnyitó és áhítat után a tervezett időben kezdődhetett el a 3 órás verseny. A feladatlap 10 programozási feladatot tartalmazott, amelyet gép mellett, PASCAL, C vagy BASIC nyelven készíthettek el a diákok. Természetesen nem volt elvárás az összes program elkészítése, a pontértékek ismeretében mindenki kiválaszthatta, mely problémákkal próbálkozik.

A zsűri az elkészült megoldásokat azonnal megnézte és pontozta, így a versenyző is részese volt az értékelésnek. Vitás esetekben a döntnök segítségét lehetett kérni. A zsűriben az iskola tanárait a BME nagy programozási gyakorlattal rendelkező hallgatói Lencsés Tamás és Rácz Péter segítették. A döntnök szerepét Mezei Zoltán iskolánk végzős diákja vállalta magára.

Az egyes kategóriák győztesei:

I. Kategória: Gyűrűsi Attila, Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziuma, tanára: Kovács Béla
II. Kategória: Koszik Mátyás, Lónyai utcai Református Gimnázium, tanára: Sárközi Endre
III. Kategória: Domonkos Balázs, Bethlen Gábor Református Gimnázium, tanára: Prikler György

A dobogósok 5000, 3000, 2000 Ft pénzjutalomban részesültek, a további helyezetek az oklevél mellé Arany János mini kötetet kaptak. Abszolút kategóriában Domonkos Balázs lett az első 28 ponttal, így ő kapta a Talentum 2000. táborban való részvétel lehetőségét. Köszönjük a felkészítő tanárok áldozatos munkáját. Hálásak vagyunk a Református Pedagógiai Intézettől kapott támogatásért.

Rendezői oldalról nézve a verseny eredményes volt és kellemes hangulatban telt, nagy öröm lenne számunkra, ha a résztvevők is így éreznék.

Szeretettel várjuk a református gimnáziumok programozással foglalkozó tanulóit következő évi versenyünkön, amikor tetszőleges, saját készítésű programmal nevezhetnek a versenyre. Az értékelés szempontjai: az ötlet eredetisége, az algoritmikus nehézség és a kivitelezés igényessége.

 
Mari László
a versenyt szervező tanár

Képek

Ha valakinek van képe a versenyről, az kérem küldje el nekünk!

2009. május 2.Bozsik József

 

Legutóbbi frissítések

2013.04.16.
2013-as verseny feltőltése
2012.04.11.
2012-es verseny feltőltése
2011.04.18.
2011-es verseny feltőltése
2010.04.17.
2010-es verseny feltőltése
2009.05.02.
Verseny oldal feltőltése

Támogatóink

Arany János Református Gimnázium Tovább...
Mikroprogram Kft. Tovább...

Informatika verseny